5 niet te missen tips voor succes op social media

Laat jouw persoonlijkheid zien

Jouw persoonlijkheid is wat jou, maar ook jouw bedrijf uniek maakt. Het is jouw onderscheidende vermogen ten opzichte van jouw concurrentie. Laat zien wie je bent en waar jij als bedrijf voor staat. Zo leren volgers je beter kennen en krijgen zij een sterke binding met jouw merk.


Weet wie jouw volgers zijn

Het is belangrijk om te weten wie jouw volgers zijn. Wat vinden zij interessant en wat willen ze te weten komen over jouw bedrijf? Volgers zijn niet alleen potentiële klanten, maar kunnen ook actieve supporters worden die berichten plaatsen over jouw producten. Denk eraan om niet alleen berichten te plaatsen voor mensen die jou al lang volgen, maar ook voor volgers die onlangs jouw bedrijf hebben ontdekt. 


Bouw een band op met je volgers

Wees vriendelijk, betrokken en open naar jouw volgers. Betrek ze bij jouw bedrijf, bijvoorbeeld door behind the scenes foto’s te delen in jouw Stories. En vergeet niet te reageren op de reacties die binnenkomen.


Social media is je etalage

Beschouw social media als een etalage: het is het eerste contactmoment van jouw bedrijf met jouw potentiële klanten. En die eerste indruk telt! Op Instagram presteren opvallende profielen 30% beter. Val op bij jouw publiek met aantrekkelijke visuals en pakkende teksten. 


Plaats de beste content

Alles begint en eindigt op social media met goede content. Alleen met daarmee vergroot je jouw bereik op social media. Maar wat is ‘goede’ content? Content die bij jouw doelgroep past. Interessante weetjes, inspirerende foto’s. Plaats niet alleen promotionele berichten van jouw producten, want dit schrikt volgers af en dat wil je natuurlijk niet. 


Heb je deze tips gelezen en denk je ‘hoe begin ik hier aan?’ Bij Renesmedia zijn wij experts op het gebied van social media. Wij helpen jouw socials up-to-date te houden en zorgen voor interactie met jouw doelgroep.